Rogaliki z czekoladą last minute (z ciasta francuskiego)

4.39 (185 ocen)

Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie bez żadnej pracy, zawsze wychodzą i smakują naprawdę pysznie.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    Kilka kostek gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.39 (185 ocen)

Rogaliki z czekoladą last minute (z ciasta francuskiego) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i wykrawamy z niego trójkąty. Na każdym z trójkątów układamy po kawałku czekolady, zwijam w rogaliki. Gotowe rogaliki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 15-20 minut w temperaturze 180-200 °C.
    Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Chłodne rogaliki możemy posypać cukrem pudrem.

Porady

Oczywiście rogaliki mogą mieć inne niż czekoladowe nadzienie. Możemy użyć powidła, masy makowej lub krówkowej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować