Pyszne rogaliki. Szybkie w przygotowaniu, smakują znakomicie idealne do kawy czy na piknik… bardzo często robię dzieciom do przedszkola na różne uroczystości - dzieci je uwielbiają…
Rogaliki drożdżowe nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki zagnieść wyrobić ciasto, następnie wyrobione ciasto dać do woreczka zanurzyć w garnku z zimną wodą odczekać ok 30 min. aż ciasto wypłynie. Następnie ciasto oprószamy mąką i formować rogaliki z rozwałkowanego ciasta jako farsz użyć można marmoladę ( konfitury, świeże owoce, czekoladę, twaróg itd.) . Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok 180 st. pierwsze zapiekamy spód rogalików i przenosimy na górne półki piekarnika. Piec ok. 20 min.
2.Rady: z podanego przepisu wychodzi ok 60 szt. (średniej wielkości rogalików)- jest to naprawdę spora porcja, ja najczęściej robię z połowy porcji.
Komentarze