RODZINNY OMLET BISZKOPTOWY Z OWOCAMI (z piekarnika)

4.48 (186 ocen)

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Idealne rodzinne śniadanie... Puszysty omlet biszkoptowy z dodatkiem malin i borówek pieczony w piekarniku, dzięki temu cała rodzina w jednym czasie może zjeść śniadanie. Zamiast borówek i malin możemy dodać dowolne owoce. Zarówno na ciepło, jak i na zimno smakuje doskonale. Świetny również na deser. Dzieci go uwielbiają!

  • 20 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jajek
    5 łyżek cukru
    6 łyżek mąki pszennej
    100 g malin
    100 g borówek
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Biszkopty Omlet Śniadanie

Rodzinny omlet biszkoptowy z owocami (z piekarnika) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier i miksujemy, aż cukier się rozpuści. Następnie wlewamy żółtka, nie przerywając miksowania. Na końcu dodajemy przesianą przez sitko mąkę i mieszamy łyżką (najlepiej drewnianą). Masę wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 2. Owoce myjemy na sitku, osuszamy ręcznikiem papierowym i układamy na wierzchu omleta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-13 min. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Borówki amerykańskie Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować