Omlet biszkoptowy

  • wyświetlono: 353 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Biszkoptowy omlet to doskonała propozycja na śniadanie jak i deser. Taki omlet smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podawać z bitą śmietaną i owocami, lub ulubioną konfiturą albo posypany cukrem pudrem.

  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

2 duże jajka
szczypta soli
1 czubata łyżka cukru
2 płaskie łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka masła

Do podania:

dżem brzoskwiniowy
brzoskwinia

Sposób przygotowania przepisu:

Omlet biszkoptowy

  • 1. -Białka ubijam ze szczyptą soli i cukrem na sztywno. Następnie dodaję po jednym żółtku i dalej miksuję.

    - Do ubitych jajek dodaję przesianą mąkę i delikatnie mieszam.

    -Na patelni na niewielkim ogniu roztapiam masło. Ciasto wykładam na roztopione masło na patelni, rozsmarowuję równo po całej powierzchni. Przykrywam pokrywką i smażę na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej strony.

    Podaję na ciepło lub zimną z cukrem pudrem ,dżemem i brzoskwiniami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

biszkoptomletbrzoskwinieśniadanienaleśnikna ciepłoomlet na słodkocukier puder

Komentarze

Podobne przepisy

Omlet

Dodane przez: Kasia Pichci

Omlet

Dziś na śniadanie przygotowałam...

wiktoria dzwonek

Dodane przez: viki2903

Omlet z komosą ryżową

Omlet z komosą ryżową podany ze...

Omlet z kubeczka

Dodane przez: joanna30

Omlet z kubeczka

Ciekawy pomysł na pyszne i szybkie...

omlet

Dodane przez: Ela Ślązak

Omlet

Bardzo ciekawy w smaku omlet, inny...

Omlet działkowca

Dodane przez: czarrna

Omlet działkowca

zdrowo i kolorowo :)

Omlet kokosowy

Dodane przez: Ekoerwin

Kokosowy omlet

Omlet owsiany na słodko. Szybkie,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE