Omlet biszkoptowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Biszkoptowy omlet to doskonała propozycja na śniadanie jak i deser. Taki omlet smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podawać z bitą śmietaną i owocami, lub ulubioną konfiturą albo posypany cukrem pudrem.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 duże jajka
    szczypta soli
    1 czubata łyżka cukru
    2 płaskie łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka masła

    Do podania:

    dżem brzoskwiniowy
    brzoskwinia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Biszkopty Naleśniki Omlet Śniadanie

Omlet biszkoptowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Białka ubijam ze szczyptą soli i cukrem na sztywno. Następnie dodaję po jednym żółtku i dalej miksuję.

    - Do ubitych jajek dodaję przesianą mąkę i delikatnie mieszam.

    -Na patelni na niewielkim ogniu roztapiam masło. Ciasto wykładam na roztopione masło na patelni, rozsmarowuję równo po całej powierzchni. Przykrywam pokrywką i smażę na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej strony.

    Podaję na ciepło lub zimną z cukrem pudrem ,dżemem i brzoskwiniami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Brzoskwinie Cukier puder

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na ciepło Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować