Rafaello

  • wyświetlono: 143 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne kokosowe ciasto, które smakuje każdemu.

Dung-bia-trong-nau-an-1
  • 15 porcje
  • 40min
  • Średni

Składniki

Biszkopt:
6 jaj
szklanka mąki
szklanka cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
Masa kokosowa:
2 szklanki mleka
3 duże bułki
250g wiórek kokosowych
szklanka cukru
kostka margaryny
łyżeczka masła

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Rafaello

  • 1. Biszkopt:
    Ubijamy pianę z białek, następnie dodajemy żółtka, cukier oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
    Masa kokosowa:
    Wyjąć środki z bułek i namoczyć je w 1,5 szklanki gorącego mleka. Całość zmiksować. Następnie dodać 200g wiórek kokosowych, szklankę cukru i pół szklanki mleka. Masę gotować 3-4 minuty ciągle mieszając. Ostudzoną masę utrzeć z kostką margaryny. Nałożyć masę na biszkopt. Na górę ciasta zeszklić wiórki z cukrem i łyżeczką masła, posypać ciasto.

Porady

Ciasto najlepiej smakuje lekko schłodzone, dlatego warto włożyć je na kilka chwil do lodówki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaCiastobiszkoptDeserrafaellokokosmąkamasapieczeniecukier
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-142aa9h

Dodane przez: Teodorka

Ciasto rafaello

Ciasto które wprost rozpływa się...

ciasto

Dodane przez: Babcia Tereska

CIASTO RAFAELLO

Inspiracją do upieczenia ciasta,...

Tak wygląda upieczone i pokrojone ciasto "Rafaelo"

Dodane przez: madzia27pl

Ciasto "Rafaello"

Wykonania tego ciasta nauczyła...

Ciasto Rafaello

Dodane przez: Ola1984

Ciasto Rafaello

Jedno z moich ulubionych ciast....

Ciasto ,, Rafaello ''

Dodane przez: BABECZKA 35

Ciasto "Rafaello"

Ciasto ,, Rafaello '' to niezwykle...

rafaello

Dodane przez: Anna0407

ciasto rafaello

Bardzo lubię jeść ciasto rafaello