Rafaello

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne kokosowe ciasto, które smakuje każdemu.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jaj
    szklanka mąki
    szklanka cukru
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa kokosowa:
    2 szklanki mleka
    3 duże bułki
    250g wiórek kokosowych
    szklanka cukru
    kostka margaryny
    łyżeczka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:
    Ubijamy pianę z białek, następnie dodajemy żółtka, cukier oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
    Masa kokosowa:
    Wyjąć środki z bułek i namoczyć je w 1,5 szklanki gorącego mleka. Całość zmiksować. Następnie dodać 200g wiórek kokosowych, szklankę cukru i pół szklanki mleka. Masę gotować 3-4 minuty ciągle mieszając. Ostudzoną masę utrzeć z kostką margaryny. Nałożyć masę na biszkopt. Na górę ciasta zeszklić wiórki z cukrem i łyżeczką masła, posypać ciasto.

Porady

Ciasto najlepiej smakuje lekko schłodzone, dlatego warto włożyć je na kilka chwil do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Cukier Jajka Kokos Mąka Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować