Racuszki gruszkowe z czekoladą

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny letnio-jesienny podwieczorek!

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - gruszki: 4 sztuki
    - mąka pszenna: 1 szklanka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 0.75 łyżeczki
    - tabliczka gorzkiej czekolady: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 6 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Racuszki gruszkowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszki obrać i zetrzeć na grubych oczkach. Odcisnąć sok.
  • 2. Do startego miąższu dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Dokładnie wymieszać łyżką.
  • Ciasto na racuchy gruszkowe z czekoaldą 3. Czekoladę połamać na kostki. Wrzucać po kilka do rondelka/miski z ciastem.
  • 4. Nabierać ciasto łyżką tak aby za każdym razem znalazła się w nim jedna kostka czekolady. Nakładać na patelnię z rozgrzanym olejem i smażyć do zarumienienia z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować