Gofry gruszkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne i chrupiące gofry. Polecam na słodkie śniadanie lub deser.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 małe gruszki
    1 jajko
    3 łyżki z lekkim czybkiem mąki
    2 łyżki mleka
    1 łyżeczka cukru
    1 łyżeczka oleju
    trochę proszku do pieczenia
    olej do posmarowania gofrownicy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Jajko

Gofry gruszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gofry gruszkowe 1. Gruszki myjemy i wycieramy do sucha. Kroimy na pół i usuwamy gniazda nasienne, obieramy ze skórki. Ścieramy na tarce do miski i dodajemy jajko mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier i wlewamy olej oraz mleko, mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy, łyżką wkładamy ciasto i pieczemy z obu stron na złoty kolor.
    Przekładamy na talerz i gdy lekko ostygną posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Gruszki Jajka Mąka Mleko Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować