Racuchy z płatków owsianych

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane racuchy doskonale sprawdzą się na śniadanie, bądź postny obiad. Chrupiące, bardzo smaczne i szybkie do wykonania.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 35 dag. płatków owsianych
    1 szklanka mleka
    5-6 łyżek wody
    3 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 szczypty soli
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia
    ulubione warzywa
    ulubiony sos np. keczup
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Śniadanie

Racuchy z płatków owsianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Płatki zalewam wrzącym mlekiem, dodaję wodę, mieszam, odstawiam do wystudzenia. Do płatków dodaje jajka, mąkę, sól, proszek do pieczenia, miksuję mikserem. Z masy na oleju smażę racuchy, osączam na papierowym ręczniku, podaję w towarzystwie warzyw i sosu.

Porady

Tak przygotowane racuch można podać z sosem mięsnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować