Racuchy dyniowe

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Racuchy z dodatkiem dyni smakują wyśmienicie.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dkg mąki
    1 szklanka mleka
    4 dkg drożdży
    7 dkg cukru
    szczypta soli
    szczypta gałki muszkatołowej
    3 jajka
    75 dkg miąższu dyni
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Przekąski

Racuchy dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce przygotować rozczyn, drożdże rozkruszyć do ciepłego mleka. Dodać łyżeczkę cukru, 3 łyżki mąki, wymieszać i pozostawić na 15 min. Następnie dodać pozostałą mąkę, jajka cukier, sól, gałkę muszkatołową, wyrobić ciasto. Przykryć ściereczką i pozostawić około 20 min. Dynię zetrzeć na tartce o drobnych oczkach, dodać do wyrośniętego ciasta , delikatnie wymieszać. Jeżeli jest zbyt gęste to dodać mleko. Łyżką nabierać ciasto i kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron. Usmażone i przestudzone racuchy posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Dynia Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować