PYSZOTKA

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa powstała z przypadku, połączenie sznycli z mięsa mielonego z nie do końca tradycyjną zupą jarzynową

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone wołowo - wieprzowe: 100 gramów
    - średnie ziemniaki: 4 sztuki
    - Srednie marchewki: 2 sztuki

    - pietruszka: 1 sztuka
    - kostka rosołowa wołowa: 1 sztuka
    - kostka rosołowa drobiowa: 1 sztuka
    - winiary pomysł na kotlety mielone: 1 sztuka
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - olej słonecznikowy: 3 łyżki

    - sól, pieprz, vegeta: 1 szczypta
    - śmietanka do zupy: 2 łyżki
    - fix zupa ogonowa: 1 sztuka

    - natka pietruszki gałązki: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pyszotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać pomysł na kotlety mielone ze 150 gramami letniej wody i odstawić na 5 minut do zgęstnienia. Gdy zgęstnieje dodaj zmielone mięso mielone i dokładnie wymieszaj. Aby powstała spójna masa dodaj bułkę tartą, z powstałej masy uformuj mielone i usmaż na oleju. Po usmażeniu odstaw do lekkiego ostygnięcia.
  • 2. Obierz marchewkę, pietruszkę i ziemniaki, a potem pokrój w kostkę. Zagotuj 2,5 litra wody, wrzuć do niej pokrojone warzywa; po ok 15 min dorzuć kostki rosołowe. Gotuj razem 5-10 min.
  • 3. do garnuszka wlej 40 ml zimnej wody i dodaj fix zupa ogonowa i wymieszaj. Do powstałej mieszanki dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj, po czym zalej bulion z warzywami i zagotuj.
    Do gotującej się zupy dodaj posiekane w średnią kostkę kotlety, przypraw do smaku i podgotuj jeszcze 5 min.
    Na koniec podając udekoruj świężą natką pietruszki


    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować