1.Wymieszać pomysł na kotlety mielone ze 150 gramami letniej wody i odstawić na 5 minut do zgęstnienia. Gdy zgęstnieje dodaj zmielone mięso mielone i dokładnie wymieszaj. Aby powstała spójna masa dodaj bułkę tartą, z powstałej masy uformuj mielone i usmaż na oleju. Po usmażeniu odstaw do lekkiego ostygnięcia.
2.Obierz marchewkę, pietruszkę i ziemniaki, a potem pokrój w kostkę. Zagotuj 2,5 litra wody, wrzuć do niej pokrojone warzywa; po ok 15 min dorzuć kostki rosołowe. Gotuj razem 5-10 min.
3.do garnuszka wlej 40 ml zimnej wody i dodaj fix zupa ogonowa i wymieszaj. Do powstałej mieszanki dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj, po czym zalej bulion z warzywami i zagotuj.
Do gotującej się zupy dodaj posiekane w średnią kostkę kotlety, przypraw do smaku i podgotuj jeszcze 5 min.
Na koniec podając udekoruj świężą natką pietruszki
Komentarze