Pyszne żeberka z miodem

3.67 (3 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Przepyszne, mięciutkie, aromatyczne żeberka.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych (paski)

    Marynata:

    30 g miodu

    6 g wędzonej słodkiej papryki

    8 g drobnej soli

    5 ziaren ziela angielskiego, rozgniecionych w moździerzu

    2 g (1 łyżeczka) suszonego majeranku

    10 g oleju

    3 g czosnku granulowanego

    3 g (1 łyżeczka) mieszanki curry

    2-3 łyżki wody
Wystaw ocenę:

3.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń

Pyszne żeberka z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszam składniki marynaty do powstania pasty, którą nacieram dokładnie wcześniej pokrojone żeberka ( miałam zgrabne, równe paski, więc nie kroiłam ich na zbyt małe kawałki).

    Natarte żeberka szczelnie przykrywam i zostawiam na noc w lodówce.

    Następnego dnia przekładam je do rękawa do pieczenia, i piekę ok. 2 godziny w 160-170 stopniach C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować