PYSZNE ŻEBERKA W PANIERCE

5 (147 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam, pyszne danie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Żeberka ok. 1 kg
    przyprawa uniwersalna, pieprz, czosnek granulowany, słodka mielona papryka
    Włoszczyzna: pół selera,pietruszka, marchewka, cebula
    4 ziarenka ziela angielskiego, 2 listki laurowe, sól
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pyszne żeberka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka poporcjować, tak, aby było po 2 kostki/ najlepsze są te środkowe mięsiste/
    Przyprawić przyprawa uniwersalna, czosnkiem granulowanym, pieprzem kolorowym,słodką mieloną papryką. Przykryć i odstawić na kilka godzin.
    Następnie zagotować wodę dodając pół selera, marchewkę, cebulę, 2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, sól i przyprawe uniwersalna do smaku wywaru i włożyć przyprawione żeberka.
    Gotować do miękkości mięsa. potem wyjąć żeberka, wyciągnąć z nich kości a mięso jeszcze przyprawić pieprzem, przyprawa uniwersalna i czosnkiem. Panierować w bułce tartej i obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.
    Podać ze swojskim ogórkiem kiszonym i ziemniaczkami
    Wywar wykorzystać na zupę lub zamrozić i w innym czasie zużyć jako baza do zup.

    W podobny sposób można przygotować karkówkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować