Puszyste ciasto z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Miękkie masło ucieramy z cukrem , ucierając dodajemy po jednym jajku .Dodajemy śmietanę oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia .
2.Miksujemy do dokładnego połączenia składników .Blaszkę do pieczenia o wymiarach 25x25 lub 20x30 smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
3.Ciasto przekładamy na blaszkę , wyrównujemy wierzch łyżką i posypujemy borówkami . Całość oprószamy cukrem pudrem.
4.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na początku przez 35 minut na najniższej półce a na ostanie 10-15 minut dopiekamy na półce środkowej . Całkowity czas pieczenie nie przekroczy 45-50 minut .
5.Po ostygnięciu wyjmujemy z blaszki i ponownie oprószamy cukrem pudrem.
Smacznego.
Porady
Ciasto jest szybkie ,proste , tanie i bardzo smaczne .
Komentarze