Purée z soczewicy

4.5 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem emerytem. Organizowałem kursy zdrowego żywienia. interesuje mnie dietaniskowęglowodanowa.

Składniki:

  • ● 1 szklanka czerwonej soczewicy
    ● łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Purée z soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę płuczemy pod
    bieżącą wodą. Wsypujemy
    do garnka, zalewamy wodą
    1 cm nad powierzchnię. Moczymy
    ok. pół godziny.
  • 2. Gotujemy ok. 5 minut, cały
    czas mieszając, aby soczewica
    nie przypaliła się.
    Gdy będzie miękka, dodajemy
    masło i mieszając, odparowujemy
    wodę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Soczewica czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować