Pulpety wieprzowe z warzywami i kaszą kuskus.

5 (6 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szybki pomysł na ciekawy i smaczny obiad.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. mielonego mięsa wieprzowego
    300g. fasolki szparagowej (świeżej lub mrożonej)
    4 średnie marchewki
    Opakowanie kaszy kuskus
    Jajko
    100g. masła
    1 łyżka mąki, 1 łyżka bułki tartej
    Natka pietruszki
    Sól, pieprz, papryka słodka
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Pulpety

Pulpety wieprzowe z warzywami i kaszą kuskus. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz, paprykę, jajko, bułkę tartą i wyrabiamy mięso. W garnku z szerokim dnem rozpuszczamy masło i wrzucamy uformowane małe pulpety. Podsmażamy z każdej strony następnie podlewamy wody i gotujemy 20-30min.

    Wyciągamy pulpety na talerz. Do tego samego garnka wrzucamy pokrojoną w grubszą kostkę marchewkę i gotujemy do miękkości. Stopniowo podlewając wody. W osobnym garnku gotujemy fasolkę szparagową. Kroimy na mniejsze kawałki.

    W misce rozrabiamy jasny sos z mąką i z odrobiną wody. Powstałą bazę wlewamy do garnka z marchewką. Mieszamy aż zgęstnieje (w razie potrzeby można dolać wody) i wrzucamy pulpety z fasolką chwilę gotujemy posypujemy pietruszka w razie konieczności dodajemy sól i pieprz.
    Podajemy z ugotowaną kaszą kuskus.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować