Pulpety wieprzowe z warzywami i kaszą kuskus. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz, paprykę, jajko, bułkę tartą i wyrabiamy mięso. W garnku z szerokim dnem rozpuszczamy masło i wrzucamy uformowane małe pulpety. Podsmażamy z każdej strony następnie podlewamy wody i gotujemy 20-30min.
Wyciągamy pulpety na talerz. Do tego samego garnka wrzucamy pokrojoną w grubszą kostkę marchewkę i gotujemy do miękkości. Stopniowo podlewając wody. W osobnym garnku gotujemy fasolkę szparagową. Kroimy na mniejsze kawałki.
W misce rozrabiamy jasny sos z mąką i z odrobiną wody. Powstałą bazę wlewamy do garnka z marchewką. Mieszamy aż zgęstnieje (w razie potrzeby można dolać wody) i wrzucamy pulpety z fasolką chwilę gotujemy posypujemy pietruszka w razie konieczności dodajemy sól i pieprz.
Podajemy z ugotowaną kaszą kuskus.
Komentarze