Pulpety wieprzowe z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie danie, sprawdzi się na obiad ale także na śniadanie lub wcześniejszą kolacje z rodziną lub ze znajomymi.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. mielonego mięsa wieprzowego
    1 łyżka przyprawy do mięs
    3 łyżki bułki tartej
    2 jajka
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanego lubczyku
    sól i pieprz do smaku
    3 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    pęczek koperku
    1 łyżka masła
    1 cebula
    2 litry wody
    koncentrat pomidorowy 80 g.
    pół szkl. śmietany 15%
    2 łyżki mąki
    2 listki laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Pulpety wieprzowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pulpety 1. Na maśle szklę pokrojoną cebulę, dodaje obrane i pokrojone marchewki, pietruszkę, seler, chwilę podsmażam. Dodaję wodę, listki laurowe, sól i pieprz, doprowadzam do zagotowania i gotuję na małym płomieniu. Z mięsa, siekanego czosnku, bułki, jajek, lubczyku i przyprawy , wyrabiam jednolitą masę i formuje pulpety. Dodaje je do warzyw i gotuję. Po ok. 20 minutach dodaję koncentrat pomidorowy, mieszam. Zaprawiam mąką zmieszaną ze śmietaną. Doprowadzam do zagotowania, mieszam , doprawiam solą i pieprzem do smaku. Posypuję posiekanym koperkiem.

Porady

Tak przygotowane pulpety podaję z kaszą jaglaną lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować