Pulpety w sosie

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję codziennie dla 5 osób. Staram się, by moje dania były pyszne.

Składniki:

  • 3/4 kg mielonego mięsa
    2 cebule
    łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz
    tymianek
    25 dag pieczarek
    olej
    2 łyżki masła
    2 torebki sosu pieczarkowego
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pieczarkowy

Pulpety w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z posiekaną cebulą i natką, przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Formujemy małe kulki i obsmażamy na oleju. Przekładamy do rondla.
  • 2. Pieczarki myjemy, kroimy, smażymy na maśle, oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy do pulpetów. Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wlewamy do mięsa. Mieszając, dusimy 15 minut. Podajemy z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej lub z ryżem i fasolką szparagową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować