REKLAMA

Pulpety w sosie koperkowym

wyświetlono: 37412 | dodany do książki kucharskiej: 23 | polecenia: 4

Ulubione pulpeciki mojej rodziny. Do tego ziemniaki, surówka i pyszny obiad gotowy;)

opublikowany: 18.06.2014
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 400g mięsa mielonego z szynki
    1 kajzerka
    1 jajko
    pół cebuli
    sól, pieprz
    5 szkl. bulionu
    pół szkl.śmietany 18%
    3 łyżeczki mąki
    1 pęczek koperku








Ocena:

(średnia 5 z 177 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki przełożyć mięso, namoczoną i odciśniętą w wodzie kajzerkę i posiekaną cebulę. Przyprawić solą, pieprzem i wyrobić na gładką masę. Wstawić na godzinę w chłodne miejsce.
  • z mięsa uformuj pulpety 2. W garnku zagotować bulion. Z masy mięsnej formować pulpeciki i wkładać je do gotującego się wywaru. Gotować około 12-15 minut.
  • 3. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z kilkoma łyżkami ciepłego wywaru i wymieszać. Całość wlać do garnka z pulpetami i podgrzewać, aż sos zgęstnieje. Na koniec umyty koperek drobno posiekać i dodać do sosu. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

test-Pulpety w sosie koperkowym w/g Agarybak76 Dodane przez: Babcia Tereska
Pulpety w sosie koperkowym Dodane przez: agata28


Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: JulkaTomeczek 1dd

Pulpety w sosie koperkowym

Uwielbiam pulpety w różnych sosach ten jest bardzo smaczny i sycący

kategoria: Dania główne pulpety sos koperkowy opublikowany: 30.11.2015 | wyświetlono: 792 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Klaudia0318 klaudia0318

Pulpety w sosie koperkowym

Moje ulubione pulpety.

kategoria: Dania główne pulpety Sosy opublikowany: 27.06.2013 | wyświetlono: 3068 Książki kucharskie: 11 | Polecenia: 2

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE