Pstrąg pieczony z czerwonym pieprzem

0 (0 ocen)

Pstrągi pieczone z masłem czosnkowym i pieprzem czerwonym przygotowałam na obiad, wyszły smaczne i aromatyczne. Pieprz czerwony świetnie połączył się z masłem czosnkowym i natką pietruszki, dzięki niemu pstrągi mają lekko słodki smak.

Składniki:

  • 2 oczyszczone pstrągi tęczowe
    2 łyżki ziaren czerwonego pieprzu
    Sól
    100 gram masła
    2 ząbki czosnku
    Pól pęczka natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pstrąg pieczony z czerwonym pieprzem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieprz czerwony lekko rozgniatamy w moździerzu, nacieramy umyte i osuszone pstrągi, lekko oprószamy solą, wstawiamy na godzinę do lodówki. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, dodajemy do masła, lekko solimy i dokładnie mieszamy. Pstrągi wyjmujemy z lodówki, do środka przekładamy masło z czosnkiem, wkładamy po kilka gałązek natki. Pstrągi układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy resztą pieprzu czerwonego, wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować