Praliny (kuleczki) kawowe

4.99 (148 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Idealne dla smakoszy kawy. mięciutkie, pyszne:)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    240 gram zmielonych biszkoptów lub herbatników
    250 gram mascarpone
    2 łyżki cukru pudru
    1 cukier waniliowy 16 gram lub domowy
    2 łyżki likieru kawowego lub jajecznego
    kakao lub zmielone ciastka wymieszane z kawą, do panierki
Wystaw ocenę:

4.99 (148 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Kawy

Praliny (kuleczki) kawowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuścić w 6 łyżkach wrzącej wody.Ciastka rozdrobnić na proszek podręcznym blenderem, wymieszać je z kawą i odstawić na 20 minut, aby przeszły aromatem kawy.Mascarpone zmiksować z 2 łyżkami cukru pudru, 1 cukrem waniliowym, dodać likier oraz biszkopty z kawą, wymieszać na jednolitą masę.Formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Otaczać je w kakao lub ciastkach z kawą. Schłodzić. Trzymać w lodówce. Idealne dla smakoszy kawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kawa Mascarpone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Sylwester Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować