Kawowe wafelki

  • wyświetlono: 384 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Przepyszne wafle, przełożone masą z kawą. Bardzo szybkie do zrobienia.

123
  • 15 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 opakowanie wafli
250 g. margaryny
pół szkl. cukru
1,5 szkl. mleka w proszku
2 łyżki mleka
1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kawowe wafelki

  • Wafelki1. Margarynę, cukier, kawę oraz 2 łyżki mleka roztapiam i łączę. Zdejmuję z ognia, dodaję mleko w proszku. Mieszam mikserem. Studzę.
  • Wafelki2. Masą przekładam wafle. Owijam w papier, obciążam i pozostawiam na noc. Kroję na porcję.