Potrawka z udek kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Udka z kurczaka zrobione według tego przepisu nie ostaną się długo na talerzu, znikają w mgnieniu oka, gdy tylko wystawię na stół. Danie można podać z ryżem lub makaronem. Koniecznie wypróbuj.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 5 udek kurczaka
    • 1 cebula
    • 1 papryka czerwona
    • 1 opakowanie fasolki szparagowej
    • 2 ząbki czosnku
    • Olej do smażenia
    • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    • 1 łyżeczka tymianku
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
    • ½ łyżeczki papryki ostrej
    • 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Potrawka

Potrawka z udek kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, wyjmuje kości i kroję w kostkę. Do mięsa wsypuję, sól, tymianek, przyprawę do kurczaka, paprykę ostrą, dokładnie mieszam i smażę na rozgrzanym oleju.
  • warzywa 2. Gdy mięso zmieni kolor, dodaję fasolkę szparagową. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, paprykę myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w paseczki. Warzywa przekładam do mięsa, podlewam jedną szklanką wody i gotuję.
    Pod koniec gotowania wlewam sos sojowy i zagęszczam skrobią ziemniaczana rozrobioną w małej ilości wody. Chwilkę gotuję do chwili zagotowania.
  • danie 3. Gotowe, podaję z ryżem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować