Potrawka z mielonego i fasoli

4.92 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To oryginalne danie jest bardzo proste w przygotowaniu i wspaniale smakuje. Naprawdę idealnerozwiązanie na szybki i pożywny obiad, zwłaszcza o tej porze roku.

Składniki:

  • ● 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
    ● 1 duża cebula
    ● puszka kukurydzy
    ● puszka czerwonej fasoli
    ● puszka białej fasoli
    ● 1 kostka rosołowa wołowa
    ● 1 kostka rosołowa warzywna
    ● 1 słoiczek przecieru pomidorowego
    ● przyprawy: sól, pieprz zioła prowansalskie oregano, bazylia
Wystaw ocenę:

4.92 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Potrawka z mielonego i fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Potrawka z mielonego i fasoli 1. Na suchej patelni smażymy,
    często mieszając, mięso
    z drobno pokrojoną cebulą, aż
    z mięsa wyparuje woda.
  • Potrawka z mielonego i fasoli 2. W garnku zagotowujemy
    1/4 litra wody i wrzucamy kostki
    rosołowe. Gdy rosół się zagotuje,
    wrzucamy kolejno mięso
    z cebulą.
  • Potrawka z mielonego i fasoli 3. Do mięsa dodajemy fasolę
    i kukurydzę (fasoli i kukurydzy
    nie osączamy – wrzucamy całą
    zawartość puszek wraz
    z zalewą). Gotujemy kilka minut,
    uważając, aby mięso się
    nie rozgotowało.
  • Potrawka z mielonego i fasoli 4. Danie doprawiamy przecierem
    pomidorowym i ziołami
    według uznania. Ponownie zagotowujemy.
    Podajemy na ciepło
    z chlebem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Fasola czerwona

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować