To oryginalne danie jest bardzo proste w przygotowaniu i wspaniale smakuje. Naprawdę idealnerozwiązanie na szybki i pożywny obiad, zwłaszcza o tej porze roku.
Potrawka z mielonego i fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na suchej patelni smażymy,
często mieszając, mięso
z drobno pokrojoną cebulą, aż
z mięsa wyparuje woda.
2.W garnku zagotowujemy
1/4 litra wody i wrzucamy kostki
rosołowe. Gdy rosół się zagotuje,
wrzucamy kolejno mięso
z cebulą.
3.Do mięsa dodajemy fasolę
i kukurydzę (fasoli i kukurydzy
nie osączamy – wrzucamy całą
zawartość puszek wraz
z zalewą). Gotujemy kilka minut,
uważając, aby mięso się
nie rozgotowało.
4.Danie doprawiamy przecierem
pomidorowym i ziołami
według uznania. Ponownie zagotowujemy.
Podajemy na ciepło
z chlebem.
Komentarze