1 mała marchewka
1/2 czerwonej papryki
1 filet z dowolnej ryby
1/2 pęczka szparagów
kawałek pora
200 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz
słodka papryka, zioła prowansalskie
łyżeczka sosu chili
przyprawa do ryb
Potrawka rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pora dokładnie umyć i posiekać, paprykę pokroić w kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki i łodygi pokroić w krążki. Główki zostawić w całość. Warzywa wrzucić do rondla, dodać przyprawy (oprócz tej do ryb), podlać 2/3 szklanki wody i dusić około 20 minut. Rybę pokroić w kostkę i posypać przyprawą do ryb, dodać do warzyw i dusić razem jeszcze nie minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Komentarze