Potrawka Rukselka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z kurczaka z dodatkiem warzyw, gdzie króluje brukselka.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 filet z kurczak
    • 1 opakowanie brukselki
    • Sól
    • Przyprawa do kurczaka
    • Olej do smażenia
    • Cebula
    • 2 szt. marchwi
    • 1 szt. pietruszki
    • Papryka czerwona
    • Pomysł na kurczaka w sosie śmietanowo ziołowym
    • ½ śmietany 18 %
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Potrawka

Potrawka rukselka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą.
    Brukselkę gotujemy w osolone wodzie.
  • warzywa 2. Na drugiej patelni prużymy pokrojoną drobno cebulę.
    Do cebuli dodajemy starte na tarce o dużych oczkach obrane ze skórki warzywa (marchew, pietruszkę).
  • papryka 3. Następnie pokrojoną w paseczki paprykę.
  • brukselka 4. Kiedy warzywa są już miękkie łączymy z brukselką.
  • sos 5. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i hartując wlewamy do warzyw, chwilę gotujemy
  • 6. Na koniec warzywa łączymy z mięsem, podajemy z ulubionym makaronem.
  • potrawka 7. Danie gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka Kapusta Kurczak Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować