Słodko-słony kokosowy przekładaniec

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Jak zrobić pyszne ciasto bez pieczenia?
Wystarczy kilka składników i odrobina chęci.
Połączenie słonego z słodkim to super kompozycja smakowa.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie krakersów- solonych
    Paczka budyniu śmietankowego
    350ml mleka
    2 łyżki cukru
    100g miękkiego masła
    100g wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Słodko-słony kokosowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Słodko-słony kokosowy przekładaniec 1. Mleko gotujemy z cukrem
    Budyń gotujemy w podanej ilości mleka.
    Ma być gesty. Studzimy
    Ucieramy dodając po łyżeczce masła na gładką masę.
    Do masy dajemy wiórki kokosowe, zostawiając łyżkę do posypania.
    Układamy w formie krakersy.
    Ilość zależy od was, zależy ile chcecie mieć pięter.
    U mnie wyszły trzy.
  • Słodko-słony kokosowy przekładaniec 2. Na warstwę krakersów rozprowadzamy masę budyniową.
    Znów krakersy, masa, krakersy i na wierzch masa.
    Posypujemy kruszonką z pozostałych krakersów
    -około 3-4 sztuki na będą potrzebne-
    oraz pozostałymi wiórkami kokosowymi.
    Schładzamy w lodówce kilka godzin.
    I już! Smacznego!

Porady

Można dodać do jednej warstwy kakao. Wyjdzie wtedy czekoladowy smak

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Kokos Krakersy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować