Słodko-słony kokosowy przekładaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko gotujemy z cukrem
Budyń gotujemy w podanej ilości mleka.
Ma być gesty. Studzimy
Ucieramy dodając po łyżeczce masła na gładką masę.
Do masy dajemy wiórki kokosowe, zostawiając łyżkę do posypania.
Układamy w formie krakersy.
Ilość zależy od was, zależy ile chcecie mieć pięter.
U mnie wyszły trzy.
2.Na warstwę krakersów rozprowadzamy masę budyniową.
Znów krakersy, masa, krakersy i na wierzch masa.
Posypujemy kruszonką z pozostałych krakersów
-około 3-4 sztuki na będą potrzebne-
oraz pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Schładzamy w lodówce kilka godzin.
I już! Smacznego!
Porady
Można dodać do jednej warstwy kakao. Wyjdzie wtedy czekoladowy smak
Komentarze