Pomidory w sosie własnym jak z puszki

4.47 (193 ocen)

Krojone pomidory które można użyć do np. sosów, spaghetti, lasagne.

Składniki:

  • - pomidory mięsiste
Wystaw ocenę:

4.47 (193 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidory w sosie własnym jak z puszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pomidory w sosie własnym 1. - Pomidory sparzyć obrać ze skórki usunąć pestki
    - Pokroić na małe kawałki zostawić w misce co jakiś czas przemieszać aby puściły sok
    - Przekładać do wyparzonych słoików pasteryzować 40 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.38 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pulpety w sosie własnym

4.83 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka duszone w gęstym sosie

To może cię zainteresować