Pomidory w galarecie

4.5 (163 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Bożena Kończak

  • Łatwy

Składniki:

  • - pomidory (owalne): 2.5 kilograma
    - ziarna pieprzu: 15 sztuk
    - ziarna ziela angielskiego: 15 sztuk
    - Liscie laurowe: 3 sztuki
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - sól: 2 łyżki
    - cukier: 2 łyżki
    - ocet: 4 łyżki
    - żelatyna z przyprawami (1 op. na 1 litr): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory parzymy, obieramy i układamy w słoikach.
  • 2. Litr wody, drobno pokrojoną cebulę i resztę składników zagotowujemy. Dodajemy żelatynę, mieszamy, aż się rozpuści, przecedzamy i zalewamy pomidory. Gotujemy 15 minut. Ostudzone wkładamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować