Pomidory w galarecie

4.37 (219 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem księgową, w wolnych chwilach gotuję. Przepis na pomidory dostałam od mamy.

Składniki:

  • ● 14 łyżeczek żelatyny
    ● 2,5 kg pomidorów
    ● cebula
    ● ząbek czosnku
    ● ziele angielskie
    ● natka pietruszki.
    Zalewa: 1 l wody
    ● łyżka cukru
    ● łyżka soli
    ● 4 łyżeczki octu
Wystaw ocenę:

4.37 (219 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pomidory w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na zalewę zagotowujemy
    i studzimy. Do
    zimnej zalewy dodajemy 14
    łyżeczek żelatyny.
  • 2. Pomidory obieramy i kroimy
    w ósemki. Wkładamy
    do słoików, dodajemy pokrojoną
    cebulę, czosnek, ziele
    i natkę. Wlewamy zalewę
    i gotujemy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować