Pomidory koktajlowe w zalewie octowej

4.4 (219 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pomidorki to świetny dodatek do potraw mięsnych

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pomidorów koktajlowych
    czosnek


    Zalewa:
    1 szklanka octu 6 %
    3 szklanki wody
    3 łyżki cukru
    3 łyżeczki soli
    liście laurowe
    pieprz czarny ziarnisty kilka ziaren
    ziele angielskie kilka ziaren
Wystaw ocenę:

4.4 (219 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Pomidory koktajlowe w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć, włożyć do wyparzonych słoików. Czosnek obrać, po jednym ząbku wrzucić do każdego słoika.
    Wykonanie zalewy: z podanych składników przygotować zalewę. Gorącą zalewą zalać pomidory w słoikach. Dobrze zakręcić, zagotować słoiki. Po zagotowaniu garnek odstawić na 10 min. Po tym czasie słoiki wyjąć z wody.

Porady

Zalewę można ugotować bez octu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marynata Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować