Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka, oliwek i kiełkami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna włoska przekąska, wersja nieco bardziej wiosenna...z kiełkami :)Propozycja na wielkanocny stół :)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka, oliwek i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidory 1. Pmidory kroimy na połówki, wydrążamy miąższ, smarujemy wewnątrz pastą z suszonych pomidorów.
  • Pomidory 2. Następnie pomidory układamy do naczynia żaroodpornego skórką do góry. Pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok 10-15 minut, wyjmujemy, odstawiamy do ostygnięcia.
  • Farsz 3. Przygotowujemy sałatkę, mieszamy majonez z sokiem z cytryny, dodajemy odsączonego tuńczyka, oliwki pokrojone w krążki, kiełki, przyprawiamy solą, pieprzem.
  • 4. Wystudzone pomidory układamy na talerzu, faszerujemy je przygotowaną sałatką, dekorujemy paseczkami suszonych pomidorów, bazylią, oliwkami.

    Pyszna przekąska!!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować