Pomidory faszerowane sałatką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty i szybki przepis, a jednocześnie bardzo smaczny. Może być przystawką, dodatkiem do drugiego dania jak i też samodzielnym, lekkim daniem na kolację.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pomidory (ilość wg potrzeby)
    ogórek gruntowy
    ser feta
    szczypiorek
    cebula (opcjonalnie)
    oliwa lub olej
    2 gałązki szczypiorku
    gałązka koperku
    gałązka natki pietruszki
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    czosnek granulowany
    syrop z agawy lub cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Pomidory faszerowane sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pomidorów ścinamy wierzchy. Wydrążamy środki, a pomidora nacinamy (nie do końca) trzykrotnie. Lekko rozchylamy. Wydrążone środki pomidorów kroimy w kostkę, podobnie jak ogórka, cebulę i ser feta. Dodajemy posiekany szczypiorek, sól i pieprz do smaku. W międzyczasie przygotowujemy sos do polania. Miksujemy koperek, szczypiorek i natkę pietruszki z oliwą lub olejem. Doprawiamy do smaku solą , czosnkiem granulowanym, sokiem z cytryny oraz syropem z agawy. Smak sosu zależy od Was, jak go wyważycie. Niektórzy wolą bardziej słodki, a inni kwaśny smak. Pomidory faszerujemy sałatką i polewamy sosem.

Porady

Najsmaczniejsze będą pomidory malinowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować