Pomidory faszerowane sałatką.

4.5 (149 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Pomysł na sałatkę jarzynową.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 22 pomidory (ilość dowolna )
    Listki świeżej bazylii

    Sałatka jarzynowa:

    4 marchewki
    2 pietruszki (korzeń)
    1 duży ziemniak
    1 mały seler
    4 kiszone ogórki
    1 jabłko
    1 cebula
    5 jajek ugotowanych na twardo
    0,25 dkg blanszowanego groszku zielonego ( groszek mrożony)
    sól
    pieprz
    1 łyżka musztardy
    6 łyżek majonezu (według smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Pomidory faszerowane sałatką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaka ugotować w łupinach. Ostudzić i obrać. Jajka ugotować na twardo i obrać. Wszystkie składniki pokroić w kostkę. Wymieszać całość w dużej misce, dodać blanszowany zielony groszek, jabłko – (zetrzeć na tarce ), sól i pieprz do smaku, musztardę i majonez. Sałatkę jarzynową dobrze wymieszać. Podawać najlepiej po 2 - 3 godzinach , wtedy składniki "przegryzą się".

    Z pomidorów ściąć czapeczki. Wydrążyć miąższ, można go wykorzystać do zupy lub sosu.
    Pomidory lekko osolić i napełnić sałatką. Nakryć czapeczką. Ozdobić listkiem bazylii.
    Pozostałą sałatkę wyłożyć na półmisek i ułożyć na niej pomidory.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidorki koktajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować