Pomidory faszerowane sałatką z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pomidorki doskonale nadają się na imprezę przy grillu jak również kolację z chrupiącym pieczywem.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kalafior
    puszka groszku konserwowego
    1/2 pęczka koperku
    2-3 ząbki czosnku
    2-3 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku
    duże pomidory
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Pomidory faszerowane sałatką z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora podzielić na różyczki, oczyścić i ugotować na półtwardo. Odcedzić i ostudzić a następnie drobno pokroić. Groszek odcedzić z zalewy, koperek posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Dodać do kalafiora. Sałatkę doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę.

    Pomidory umyć, ściąć czubki i wydrążyć. Napełnić sałatką, udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować