Pomidorowy kapuśniak z fasolą

5 (183 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Oto i jest! Pomidorowy zawrót głowy

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 ziemniaki średniej wielkości
    2 marchewki
    1 cebula
    1 łyżka masła
    1,5 l bulionu drobiowego
    1/2 główki małej kapusty
    1 puszka pieczonej fasoli w pomidorach
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    koperek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa Kapuśniak

Pomidorowy kapuśniak z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowy kapuśniak z fasolą 1. Pokrojone w kostkę ziemniaki oraz w plasterki marchew, razem z posiekaną cebulą, szklimy na maśle, zalewamy gorącym bulionem drobiowym (u nas z kaczki), gotujemy aż składniki będą miękkie.

    Kapustę szatkujemy, dodajemy do zupy, gotujemy przez kwadrans.
    Fasolę wraz z sosem i koncentrat pomidorowy dodajemy do całości, zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować