Pomidorowy kapuśniak

4.98 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

Lubię klasyczne potrawy polskiej kuchni. Taki kapuśniak gotuję często,a wnuki i prawnuki zajadają się nim z wielkim apetytem. Bardzo mnie cieszy, gdy proszą o dokładkę

  • 25 min

Składniki:

  • ● 2 kości z biodrówki
    ● 30 dag wołowiny rosołowej
    ● włoszczyzna
    ● 3-4 ziemniaki
    ● 25 dag kiszonej kapusty
    ● 2 liście laurowe
    ● 3 ziarna ziela angielskiego
    ● łyżeczka kminku
    ● 1-2 suszone grzyby
    ● przyprawa uniwersalna
    ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ● majeranek
    ● mielona papryka
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.98 (192 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowy kapuśniak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowanie składników 1. Mięso i kości zalewamy litrem
    wody. Ziemniaki i włoszczyznę
    obieramy i myjemy.
    Marchewkę i ziemniaki kroimy
    w kostkę, pora, pietruszkę i selera
    zostawiamy w całości. Warzywa Warzywa
    gotujemy z kminkiem,
    liśćmi laurowymi i zielem angielskim
    ok. 30 minut
  • gotowanie kapusty 2. Kapustę kroimy i w osobnym
    rondelku zalewamy 2 szklankami
    wody, wkładamy grzyby
    i go tujemy 30 minut. Następnie
    razem z wy warem przelewamy
    do garnka z mięsem i gotujemy
    jeszcze 30 minut.
  • połączenie składników 3. Wyjmujemy mięso, pora, pietruszkę
    i selera. Dodajemy koncentrat
    i majeranek. Doprawiamy
    pieprzem, papryką i przyprawą uniwersalną

Porady

Stanisławy Dyguły Zbyt kwaśną kapustę płuczemy pod bieżącą wodą. Do zupy można dodać zasmażkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować