POMIDOROWA Z TORTELLINI

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Mój wnusio twierdzi,że to zupa włoska

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie Tortellini kolorowe
    2 -3 udka drobiowe lub porcja wieprzowiny
    2 marchewki
    2 cebule
    1 łodyga selera naciowego
    Kawałek pora
    2 pietruszki
    2 listki laurowe
    Jarzynka do smaku
    Czosnek granulowany
    Pieprz
    1 łyżeczka cukru
    2 słoiczki koncentratu pomidorowego 30%, po 190 gram
    1 puszka krojonych pomidorów zmiksowanych
    Bazylia i oregano/one nadają ciekawy włoski smak zupie
    śmietana do zabielenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Pomidorowa z tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pomidorowa z tortellini 1. Tortellini o dowolnym smaku, ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu i osączyć.
    Mięso zalać 3 litrami wody, zagotować, zebrać szumowiny, zmniejszyć ogień.
    Dodać warzywa i przyprawy i gotować do miękkości.
    Pod koniec dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, pogotować kilka minut i doprawić bazylią oraz oregano.
    Na koniec zabielić śmietanką. Podać z tortellini.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować