Pomidorowa z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Porcje rosołową myjemy, wrzucamy do wrzącej w garnuszku wody. Marchewkę, pietruszkę, obieramy, myjemy, kroimy w krążki, wrzucamy do gotującej się porcji rosołowej. Po 15 minutach wyjmujemy porcje rosołową. Dodajemy kostki rosołowe. Cebulę, czosnek obieramy, kroimy drobno w kostkę. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulkę z czosnkiem pod koniec dodajemy śmietanę, koncentrat pomidorowy , mieszamy aż pojawi nam się jednolity sosik, dodajemy do zupy. Orzechy obieramy ze skórki, tarkujemy na tartce, drobniutkiej, dodajemy do zupy. Zagotowujemy, serek topiony wciskamy do zupki dekoratorem robiąc drobniutkie robaczki. Odstawiamy z ognia.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, wyrabiamy ciasto na jednolita masę. Robimy literki , podłużne paluszki, twarz misia. Olej rozgrzewamy smażymy na patelni do zarumienia, co raz przewracając.
Zupę podajemy w wazie na środku dekorujemy twarzyczką misia, a oczka i usta robimy śmietaną. Na osobnym talerzyku układamy paluszki i literki zdobiąc ketchupem. Smacznego !
Komentarze