Pomidorowa z orzechami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dzieciaczki ja zajadają przy niej się bawią i ze wszystkich ją najbardziej uwielbiają.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na zupkę;
    4 marchewki
    1 pietruszka
    2 kostki drobiowe
    1 porcja rosołowa
    1 ząbek czosnku
    1 cebulka
    5 łyżki oleju
    60 g koncentratu Pudliszki
    20 g orzechów włoskich łuskanych
    100 g serka topionego śmietankowego
    4 łyżki śmietany do zupy
    Składniki na literki;
    200 g sera białego
    1 jajko
    2 szklanki mąki1 szczypta soli
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    1/2 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3/4 szklanki oleju do masy
    3/4 oleju do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Pomidorowa z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcje rosołową myjemy, wrzucamy do wrzącej w garnuszku wody. Marchewkę, pietruszkę, obieramy, myjemy, kroimy w krążki, wrzucamy do gotującej się porcji rosołowej. Po 15 minutach wyjmujemy porcje rosołową. Dodajemy kostki rosołowe. Cebulę, czosnek obieramy, kroimy drobno w kostkę. Na rozgrzanym oleju szklimy cebulkę z czosnkiem pod koniec dodajemy śmietanę, koncentrat pomidorowy , mieszamy aż pojawi nam się jednolity sosik, dodajemy do zupy. Orzechy obieramy ze skórki, tarkujemy na tartce, drobniutkiej, dodajemy do zupy. Zagotowujemy, serek topiony wciskamy do zupki dekoratorem robiąc drobniutkie robaczki. Odstawiamy z ognia.

    Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, wyrabiamy ciasto na jednolita masę. Robimy literki , podłużne paluszki, twarz misia. Olej rozgrzewamy smażymy na patelni do zarumienia, co raz przewracając.
    Zupę podajemy w wazie na środku dekorujemy twarzyczką misia, a oczka i usta robimy śmietaną. Na osobnym talerzyku układamy paluszki i literki zdobiąc ketchupem. Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować