Marynowane grzybki w zalewie miodowej

4.44 (195 ocen)

  • 55 min

Pięknie się reprezentują :)

  • 55 min

Składniki:

  • 1 szklanka octu 10%
    4 szklanki wody
    1 łyżka oleju wielkopolskiego
    1 szklanka cukru
    2 łyżki soli
    6 listki laurowe
    1 łyżka ziela angielskiego
    4 łyżki miodu
    grzybki ulubione
Wystaw ocenę:

4.44 (195 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane grzybki w zalewie miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzybki czyścimy, myjemy pod bieżącą wodą, odgotowujemy około 20 minut, odcedzamy na sitku. Do wyparzonych słoiczków wkładamy grzybki tak na 3/4 wysokości słoiczka. Z podanych składników gotujemy zalewę, zalewamy grzybki, zakręcamy. Wlewamy wodę do garnka, zagotowujemy, wstawiamy słoiczki,pasteryzujemy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować