REKLAMA

Pomarańczowy dżem z cukinii

wyświetlono: 46419 | dodany do książki kucharskiej: 15 | polecenia: 0

taki mały trik :)

opublikowany: 22.03.2013
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 5 kg cukinii
    100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej
    1 kg cukru ( proponuję trochę mniej bo jest za słodki)
    4 galaretki pomarańczowe
    5 łyżeczek kwasku cytrynowego
    1 olejek pomarańczowy
Ocena:

(średnia 4.5 z 181 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać i wydrążyć nasiona. Połowę cukinii pokroić w kosteczkę, a drugą połowę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Smażyć aż zgęstnieje. Pod koniec smażenia, gdy dżem będzie gęsty i jednolity dodać cukier, skórkę pomarańczową, galaretki, kwasek i olejek. Całość smażyć jeszcze 30 minut. Nakładać do słoików i szybko zakręcać
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: bpuzio bpuzio

dżem pomarańczowy lub cytrynowy z cukinii

to naprawdę przydatny dodatek do ciast, na kanapki albo naleśniki :)

kategoria: Desery galaretki Przetwory dżemy opublikowany: 24.02.2015 | wyświetlono: 1568 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 2
Dodane przez: ewiczka2304 ewiczka2304

Dżem z cukinii

Pyszny dżem z zaskakującego składnika - cukinii.

kategoria: Desery galaretki Przetwory dżemy opublikowany: 21.05.2015 | wyświetlono: 3731 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 1

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE