Pomarańczowe babeczki z truskawką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Rozpływają się w ustach

  • 2 godz.

Składniki:

  • CIASTO:

    400 g mąki
    32 g proszku do pieczenia
    szklanka cukru
    2 jajka M
    szklanka oleju
    1 szklanka mleka
    0,5 szklanki soku pomarańczowego
    cukier waniliowy
    kilka kropel aromatu migdałowego
    250 g skórki pomarańczowej do ciast (ja miałam domową)

    truskawki
    2 szklanki śmietany 30%
    2 śmietan-fixy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Pomarańczowe babeczki z truskawką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche składniki na ciasto dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mokre składniki i wszystko mieszając łączymy ze sobą.
  • 2. Do form na babeczki (wysmarowanych tłuszczem, lub wyłożonych papierowymi foremkami) nakładamy niewielką porcję ciasta, na to na środek kładziemy małą truskawkę lub kawałek truskawki,. Na to nakładamy kolejną porcję ciasta. Tak przygotowujemy wszystkie babeczki.
  • 3. Pieczemy w 200 stopniach około 25 minut (można krócej - to zależy od wielkości form na babeczki). Po tym czasie babeczki wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
  • 4. Śmietanę ubijamy ze śmietan-fixami na sztywno. Dekorujemy babeczki według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Skórka pomarańczowa Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować