Polski kawior - czyli kaszanka z cebulką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Ja znowu prosto ale smacznie, no chyba że ktoś nie cierpi kaszanki my uwielbiamy na ciepło jak i na zimno. Podam wam jak to zrobić choć podejrzewam że każdy potrafi usmażyć kaszankę nawet dziecko. Jeśli chcecie to mnie wyśmiewajcie ale ja gotuję codziennie dlatego wstawiam no chyba że załatwiam jakieś sprawy to wtedy o czasie nie wstawiam ale wstawię choćby w nocy.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 cebule ( wszystkie razem 300 g),

    500 g kaszanki krupniok,

    olej do smażenia,

    szczypta soli.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Polski kawior - czyli kaszanka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kaszanka 1. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelnię wlać niewielką ilość oleju ( tak około 3 - 4 łyżki ) rozgrzać go, przełożyć na olej cebulę i podsmażyć ją na lekko brązowy kolor.
  • kaszanka 2. Jak już cebulka jest ładnie podsmażona lekko ją posolić, wkroić w krążki kaszankę i podsmażyć ją do czasu aż kaszanka się rozpadnie, zdjąć z ognia.
  • kaszanka 3. Usmażona kaszankę z cebulką podałam z ziemniakami posypanymi koperkiem oraz zimną maślanką prosto z lodówki. Taki obiadek szybko się robi i jest bardzo smaczny o ile ktoś uwielbia kaszankę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować