Kaszanka z cebulką

5 (198 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Witajcie serdecznie dziś późno ale wstawię wam dania które przygotowałam w ciągu dnia. Na obiad zrobiłam kaszankę niby nic wielkiego a jednak to jest jedno z wielu wspomnień z mego dzieciństwa, kiedyś to była zwykła kaszanka tylko kasza, krew i przyprawy. Dziś to jest tak wielki wybór że nie wiadomo jaką kupić choć szczerze mówiąc swojska kaszanka przebija smaki wszystkich kupnych. Wiem że większość ludzi na kaszankę mówi fuj, ja jestem innego zdania jestem wychowana w czasach gdy niebyło takich rarytasów jak są teraz i nie chodzi mi tylko o kaszankę.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g cebuli,

    5 - 6 łyżek oleju,

    900 g kaszanki z wątróbką we flaku.
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Zobacz również:

Kaszanka Dania główne

Kaszanka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • obiad 1. Na patelnię wlać olej dodać przygotowaną cebulę pokrojoną w piórka i podsmażyć na średnim ogniu na lekko brązowawy kolor. Gdy cebula jest już podsmażona dodać kaszankę oczyszczoną z flaka i pokrojoną w krążki ( czyli z kaszanki zdjąć flaka ), jeśli ktoś lubi można kaszankę pokroić razem z flakiem. Całość chwilkę podsmażyć do czasu aż kaszanka nie będzie w krążkach.
  • obiad 2. Usmażoną kaszankę z cebulą podałam z ziemniakami ugotowanymi osobno oraz dodatkowo ogórek kiszony, można także zrobić surówkę z kapusty kiszonej. Podaję tylko dlatego przepis że to danie jest szybkim rozwiązaniem na obiad gdy jesteśmy np. zabiegani o ile ktoś lubi kaszankę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować