Polędwiczki z sarny nadziewane warzywami

5 (2 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne i kruche polędwiczki z sarniny nadziałam kolorowymi warzywami. Wyszło pysznie zdrowo i kolorowo.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g oczyszczonych polędwiczek z sarniny
    curry
    50 ml sosu sojowego
    50 ml brandy
    łyżka masła
    łyżka semoliny
    liść laurowy
    2 ziarna ziela angielskiego

    nadzienie:
    200 g fasolki szparagowej zielona i żółta
    marchewka pokrojona w słupki
    czerwona cebula pokrojona w paski
    papryka czerwona pokrojona w paski
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Polędwiczki z sarny nadziewane warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • roladki 1. Polędwiczki kroimy na 8-10 cm kawałki. W każdym kawałku robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy warzywami. Oprószamy curry i obtaczamy w semolinie.
    Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy brandy i sos sojowy. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jeśli zostały nam resztki warzyw też je dokładamy. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu.

    Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sarnina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch

Podobne przepisy

4.49 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
wiktoria dzwonek

To może cię zainteresować