Polędwiczki nadziewane farszem

2 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

pieczarki,cebula,przecier tak mało nam potrzeba do zrobienia jak również do zachęcenia.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • Polędwiczka wieprzowa
    • 10 dag pieczarek
    • Mała cebula
    • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 2 łyżki musztardy
    • Sól
    • Pieprz
    • Chili
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Polędwiczki nadziewane farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie przykładamy na patelnie na rozgrzany olej i prużymy.
    2. Pieczarki kroimy drobno i dodajemy do cebuli przyprawiając pieprzem, solą oraz chili.
    3. Dodajemy musztardę oraz koncentrat i chwilę prużymy po czym studzimy farsz.
    4. Polędwiczkę obieramy z błonek, nacinamy środek długim nożem i doprawiamy solą.
    5. Nacięty otwór napełniamy farszem.
    6. Polędwiczkę wkładamy w rękaw i układamy na blaszce.
    7. Pieczemy 30 minut w 180˚C.
    8. Po upieczeniu polędwiczki kroimy plastry i układamy w naczyniu.
    9. Sos który powstał podczas pieczenia zaprawiamy z 2 łyżkami mąki pszennej i polewamy polędwiczki.
    10. Potrawa gotowa.
    11. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować