Polędwiczki nadziewane farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie przykładamy na patelnie na rozgrzany olej i prużymy.
2. Pieczarki kroimy drobno i dodajemy do cebuli przyprawiając pieprzem, solą oraz chili.
3. Dodajemy musztardę oraz koncentrat i chwilę prużymy po czym studzimy farsz.
4. Polędwiczkę obieramy z błonek, nacinamy środek długim nożem i doprawiamy solą.
5. Nacięty otwór napełniamy farszem.
6. Polędwiczkę wkładamy w rękaw i układamy na blaszce.
7. Pieczemy 30 minut w 180˚C.
8. Po upieczeniu polędwiczki kroimy plastry i układamy w naczyniu.
9. Sos który powstał podczas pieczenia zaprawiamy z 2 łyżkami mąki pszennej i polewamy polędwiczki.
10. Potrawa gotowa.
11. Smacznego.
Komentarze