Polędwiczki z sarniny nadziewane korniszonami, papryką i cebulkami perłowymi

5 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana dziczyzna wygląda niezwykle apetycznie, oczywiście też tak smakuje.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g oczyszczonych polędwiczek z sarniny
    sól ziołowa
    pieprz kolorowy
    łyżka masła
    łyżka semoliny
    liść laurowy
    2 roztarte ziarna ziela angielskiego
    roztarte ziarno jałowca
    sos Worcestershire
    150 ml bulionu z sarniny lub warzywnego
    łyżeczka musztardy francuskiej

    nadzienie:
    korniszony
    cebulki perłowe
    grillowana marynowana papryka
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Polędwiczki z sarniny nadziewane korniszonami, papryką i cebulkami perłowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W każdym kawałku mięsa robimy nacięcie na wylot. Obficie nadziewamy warzywami. Oprószamy przyprawami i obtaczamy w semolinie.
    Podsmażamy na maśle ze wszystkich stron. Do podsmażonych polędwiczek wlewamy bulion i sos Worcestershire. Dokładamy liść laurowy, ziela angielskie oraz jałowiec. Dusimy pod przykryciem około 20-30 minut. W razie potrzeby jeśli sos wyparuje można podlać trochę wody lub bulionu. Pod koniec dodajemy musztardę.

    Gotowe roladki podajemy lekko polane sosem spod duszenia oraz ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sarnina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować