Polędwiczki z sarniny w sosie śmietanowym

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Soczyste kawałki sarniny w sosie śmietanowym.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 800 g polędwiczek z sarniny
    250 ml wiejskiej kwaśnej śmietany
    100 g masła
    2 cebule
    sól morska
    pieprz kolorowy
    łyżeczka estragonu

    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki z sarniny w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kawałki. Obsmażamy na rozgrzanym maśle. Rumienimy ze wszystkich stron.

    Dodajemy pokrojoną w pióra cebulę, chwilę smażymy.

    Dodajemy śmietanę i dusimy do miękkości mięsa około 45 minut. Pod koniec duszenia doprawiamy do smaku solą, pieprzem i estragonem.

    Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sarnina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.31 (225 ocen)

Kiełbasa z sarniny

To może cię zainteresować