Polędwiczki z kurczaka z tymiankiem i białym winem (obiad w 20 minut)

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

W dwadzieścia minut możesz przygotować niezwykle delikatne, smaczne polędwiczki z kurczaka, z przyjemną nutą białego wina, i tymiankiem. Do nich bardzo pasuje świeża surówka z białej kapusty.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g. polędwiczek z kurczaka
    1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego
    3/4 płaskiej łyżeczki soli
    1 płaska łyżeczka suszonego tymianku
    1/4 szklanki białego wytrawnego wina
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka zimnego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki z kurczaka z tymiankiem i białym winem (obiad w 20 minut) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwiczki podzielone na niewielkie kawałki przekładam do miski, posypuję solą i cukrem, wmasowuję je w mięso. Dosypuję tymianek, jeszcze raz mieszam.
    Rozgrzewam olej na patelni, układam mięso i smażę je po 2 minuty z każdej strony, smażę do ładnego, rumianego koloru. Dodaję masło, czekam aż się rozpuści. Dolewam wino, mieszam, smażę aż odparuje.
    Podaję na gorąco, z surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować