2.Przygotować marynatę.Morele, czosnek pokroić w drobną kostkę, wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty, doprawić do smaku przyprawami, wymieszać.
3.
W tak przygotowanej marynacie zamoczyć na co najmniej 3 godz polędwiczki.
4. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju,smażyć z dwóch stron na złoty kolor zamarynowane polędwiczki do czasu odparowania wody,zdjąć mięso
5. Na tłuszcz z smażenia mięsa włożyć pokrojone w paski morele,wlać pozostałą marynatę i chwilę smażyć.Wlać wino, wodę,sos chilli i dusić na wolnym ogniu do czasu odparowania alkoholu i zredukowania płynów.Wsypać startą skórkę cytrynową,przyprawić do smaku przyprawami,chwilę gotować.Na koniec dodać zmrożone masło i mieszać do czasu jego rozpuszczenia.Masło pięknie nam zagęści sos .
6.Włożyć przesmażone polędwiczki i zagotować.
Porady
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko z dodatkiem masła.
Komentarze