Ogórki w marynacie miodowej

4.5 (200 ocen)

Słodko-kwaśne ogóreczki które możemy wcinać kiedy tylko najdzie nas ochota , wystarczy otworzyć słoik ,idealne na imprezy np. sylwestra , pokrojone są w małe paseczki na jeden kęs :)

Składniki:

  • Na 4 słoiki ok 300 g :
    ok 30/40 małych ogórków szklarniowych ( zależy od wielkości ja miałam z działki jedne naprawdę malutki , inne troszkę większe)
    2 i 1/2 szklanki wody
    1/2 szklanki octu
    4 łyżki lejącego miodu
    1 łyżka cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w marynacie miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ogórki 1. Ogórki obieramy przekrawamy na 4 części w słupki , naprawdę malutkie wystarczy na pół ( pionowo)
  • 2. Do garnka wlewamy wodę , ocet , cukier i miód -gotujemy , do słoików wkładamy ogórki , zalewamy gorącą marynatą , pasteryzujemy ok 5 min.
    Słoik możemy otworzyć po 2/3 dniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować